Утрешният ден е обявен за неучебен за великотърновско училище, пострадало от бурята

  • 12 юни 2024 22:21

  • 2521
  • 1
Утрешният ден е обявен за неучебен за великотърновско училище, пострадало от бурята
© pixabay

Утрешният ден е обявен за неучебен за учениците във великотърновското училище “Вела Благоева“ заради щетите, нанесени от градушката и бурята върху покрива на сградата, съобщи директорът на училището Ангел Янчев, цитирана от БТА.

Той посочи, че сигнал за компрометираната покривна конструкция е получен около 19:00, когато във Велико Търново започна буря, придружена с градушка. Час по-късно училището е било обезопасено с полицейски ленти, полицейски екип ще дежури и през нощта. Решението на училищното ръководство е съгласувано с Областния управител и Районното управление на образованието.

Днес буря нанесе множество материални щети във Велико Търново и региона. Засега няма данни за пострадали хора и за затворени пътища, каза за БТА областният управител Ивайло Здравков. Паднали клони и дървета затрудняват движението, но няма затворени пътни отсечки.

Зловеща буря с градушка премина през Велико Търново, Арбанаси е без ток

Градушката с размер на орех е нанесла щети на автомобили, жилища, дворове и градини в населените места от областта. Не е обявено бедствено положение, поясни областният управител. По-рано днес кметът на община Велико Търново Даниел Панов съобщи, че свиква кризисен щаб за бързо ликвидиране на пораженията, нанесени от природната стихия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини