Започна приемът в УНСС

  • 11 юни 2024 10:18

  • 600
  • 1
Започна приемът в УНСС
© Булфото (архив)

Ректорът на УНСС даде символичен старт на прием на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Кандидат-студентите могат да избират между 53 специалности и да кандидатстват за „магистър“ по специалност „Право“ след средно образование.

Ректорът подчерта, че де факто кампанията е започнала, защото има регистрирани близо 3000 кандидати в онлайн системата на УНСС.

Кандидатстудентски документи ще се приемат на място от 10 до 28 юни 2024, вкл. освен в Центъра за прием на документи в УНСС – София и в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ).

Интересът към българските университети се повишава

Документи могат да се подадат и онлайн от 10 до 30 юни 2024 г. вкл. през платформата „Уеб-прием“ на УНСС.

От УНСС напомнят, че желаните специалности трябват да бъдат вписани с подаването на документите. УНСС очаква и завършилите през тази година, които все още не са получили дипломите си.

Тези, които не са удовлетворени от своите резултатите от държавните зрелостни изпити, могат да се явят на последния изпит във формат ДЗИ (матура) по БЕЛ, който ще се проведе на 23 юни в УНСС.

Желаещите да учат в УНСС могат да кандидатстват с оценките от Държавния зрелостен изпит (ДЗИ) или да се явят на кандидатстудентски изпити в УНСС, ако желаят да повишат своя бал. При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена. Периодът за явяване на редовни изпити е от 2 до 5 юли: https://priem.unwe.bg/bg/pages/12966/редовни-изпити-и-класиране.html

Вдигат студентските такси

Кандидатстудентски документи за участие в редовни изпити и класиране: https://priem.unwe.bg/bg/pages/22550/документи-и-такси-за-кандидатстване-редовни-изпити-и-класиране.html

При образуването на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

С цел улесняване на кандидатстването, ефективна комуникация и подкрепа на кандидат-студентите Университетът откри модерен колцентър (тел. 02 90 52 999). Работното му време е от 8.00 до 20.00 ч. в делнични дни и от 9.00 до 16.00 ч. в събота, неделя и в празнични дни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.11 | 13:13

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини