Една писмена работа е била анулирана на днешната матура в област Кърджали

  • 20 май 2024 14:55

  • 382
  • 2
Една писмена работа е била анулирана на днешната матура в област Кърджали
© Novini.bg/ Canva

Една писмена работа е била анулирана по време на днешния държавен зрелостен изпит по избираем предмет, казаха за БТА от Регионалното управление по образование (РУО) в Кърджали.

Оттам уточниха, че зрелостникът с мобилно устройство е от община Ардино. 

БТА припомня, че и на предходната матура по български език и литература на 17 май бяха анулирани две писмени работи – на зрелостници от общините Кърджали и Крумовград.

От РУО – Кърджали обясниха, че заявления за полагане на днешната задължителна като изпит, но избираема като предмет матура са подали 1121 зрелостника, 37 от които не са допуснати до изпит. 

От допуснатите 778 желаещи да положат изпит по профилирана подготовка, днес на матура не са се явили петима, казаха още от Регионалното управление по образование. И допълниха, че най-много заявления са подадени за предмета „Биология и здравно образование“, следван от „Английски език“.

За третия зрелостен изпит, който не е задължителен, подадените заявления са 17, като само едно е от зрелостник, завършващ през настоящата учебна година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:52

2
❤️ Г­­о­­р­­е­щ­­­и­­­ ­­­м­­о­­м­­­и­­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­в­­и­ ­­­о­ч­­­а­к­­в­а­­­т ­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.05.20 | 18:41

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини