Вижте верните отговори на матурата по български език и литература

  • 17 май 2024 16:35

  • 2541
  • 2
Вижте верните отговори на матурата по български език и литература
©

На днешния зрелостен изпит по български език и литература се явиха 46 923 дванадесетокласници. Матурите се проведоха в 759 училища с участието на 12 970 квестори.

41.въпрос изискваше написване на интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Тази година няма промяна във формата на теста, който се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с разширен свободен отговор.

До момента в МОН от училищата е постъпила информация за 6 нарушения на зрелостници, които са опитали да използват нерегламентирано мобилни телефони или друго техническо средство по време на изпита. По два случая има в областите Благоевград и Кърджали и по един в Перник и Хасково. Техните работи са анулирани и зрелостниците са били помолени да напуснат изпитните помещения.

Зрелостниците писаха върху "Цената на компромиса" в "Приказка за стълбата" на Смирненски

От МОН публикуваха и верните отговори матурата. Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

Вижте верните отговори тук. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2541 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:00

2
❤️ Г­о­­р­е­­щ­­и­­ ­­м­­о­м­­­и­­ч­е­т­­а­­­ ­­­в­­­и­ ­о­­ч­­­а­к­­­в­а­­­т ­­-­­ X­1­8­­­.­F­­U­­N
Диляна Стефанова Иванова-Станчева

2024.05.17 | 17:37

1
Всички знаят че в тази страна има корупция. Тук половината са мошенници. Останаха малко качествените хора, като мен и Денков. Това е. На интелектът ни се гради България и възхода и.

Добави коментар

Водещи новини