Учениците в Плевен ще почиват на 2 и 15 май

  • 16 април 2024 13:43

  • 710
  • 1
Учениците в Плевен ще почиват на 2 и 15 май
© Novini.bg/ Canva

Неучебни дни за учениците в община Плевен ще са 2 и 15 май. Това се посочва в заповеди на кмета д-р Валентин Христов, издадени днес, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Причината 2 май да бъде обявен за неучебен е, че той е единственият непочивен ден от 1 до 6 май. "По този начин всяко семейство ще има възможност да планира времето си и да бъде заедно в празничните дни", коментира своето решение кметът д-р Христов. 

Обявяването на 15 май за неучебен ден е във връзка с член 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование, според който кметът на общината може да обявява до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината, като уведомява за това началника на Регионалното управление на образованието. 

За БТА от общината допълниха, че е в подготовка празничната програма за дните около 15 май. За първа година от местната управа ще посветят и цяла седмица с празнични събития, посветени на Великден. По този начин още от края на април до средата на месец май плевенчани ще могат да се насладят на разнообразни културни мероприятия. 

2 май ще е неучебен ден за учениците в Пловдив и Стара Загора

Последвайте канала на

Радина Лазарова
710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.16 | 16:25

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини