Родни ВУЗ-ове търсят кандидат-студенти във Видин, обещават им реализация след дипломирането

  • 09 април 2024 15:21

  • 726
  • 2
Родни ВУЗ-ове търсят кандидат-студенти във Видин, обещават им реализация след дипломирането
© Булфото (архив)

Панорама на висшето образование се провежда в Културен център „Жул Паскин“ във Видин. Събитието се организира за втора поредна година с подкрепата на община Видин и в партньорството на Регионалното управление на образованието, каза за БТА директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие и кариерно ориентиране и консултиране Силвия Ставрева. 

По думите ѝ в панорамата участват 21 университета, което е повече в сравнение с миналата година.

Интересът към българските университети се повишава

Събитието придобива известност сред висшите учебни заведения като желанието за участие се увеличава. Нашето намерение е тази панорама да се превърне в традиция, за да информираме на място бъдещи кандидат-студенти за възможностите за обучение и за професионалната реализацията след завършване на висше образование, уточни тя.

Кандидат-студентите и всички посетители имат възможност да се срещнат лично с представители на университетите и да получат отговори на въпросите, които ги интересуват, за да направят информиран избор. Списъкът на участващите висши учебни заведения е публикуван на сайта на центъра за кариерно ориентиране и консултиране. Входът е свободен за всички желаещи да посетят събитието.

Последвайте канала на

Владимир Василев
726 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.09 | 15:51

2
ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА

2024.04.09 | 15:33

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини