Министър Йоловски отличи най-добрия студент в категория „Природни науки, математика и информатика“

  • 02 март 2024 13:00

  • 326
  • 1
Министър Йоловски отличи най-добрия студент в категория „Природни науки, математика и информатика“
© МЕУ

Министърът на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент връчи отличието в категория „Природни науки, математика и информатика“ на Кристиян Колев от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по време на XVII-ото издание на Националния приз „Студент на годината“.

„Щастлив съм да връча днешната награда и се надявам номинираните в тази категория млади хора да бъдат наши колеги в държавната администрация, която е много добър работодател“, заяви министър Йоловски.

Той добави, че държавната администрация създава добри предпоставки да се направи кариера.

„Ако сте усърдни, работите честно и отдадено, вашите способности ще бъдат оценени. За цифровия и зеления преход, и за дигиталната трансформация са необходими изключително добре подготвени специалисти, каквито виждам сред вас”, допълни той.

Кристиян Колев завършва магистратура, специалност „Софтуерни технологии със специализация системи с изкуствен интелект“. От I курс е назначен за Системен администратор във Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет. През 2023 г. участва с научни доклади в международни конференции, а за последните две години е съавтор на пет публикации в международни научни издания.

Церемонията се провежда под патронажа на министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. Домакин на тазгодишното събитие беше Университетът за национално и световно стопанство. Конкурсът „Студент на годината“ е учреден в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Основната му мисия е да популяризира и отличава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование.

Над 240 студенти по право проследиха работата на Министерството на правосъдието

Победителите в 15-те категории бяха класирани от жури, в което участваха водещи експерти в сферата на висшето образованието. Всички отличени студенти са с доказани постижения в своята област на национално и международно ниво. Над 200 студента и докторанта от 35 университета в страната участваха тази година в надпреварата за приза.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.02 | 13:23

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини