Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест заради тормоз

  • 22 февруари 2024 07:31

  • 3804
  • 5
Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест заради тормоз
©

Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест заради тормоз, по техни думи, от родителите на трима ученици. Напрежението продължава с месеци. До момента са сезирани няколко институции. Те настояват да се срещнат с и.ф. главен прокурор. Причината са десетки сигнали, които са подавани до различни институции, от родителите на трите деца, заради написани забележки. Единият от тях е прокурор, което според ръководството на училището, води до натиска над тях.

"Конфликтът започна още миналата година. Вече година и половина сме в един изключително напрегнат момент, в който цялата ни училищна общност, родители и ученици страдат от емоционален тормоз, който се налага от едни конкретни три семейства върху нашата институция", заяви в "Денят започва" Татяна Николова, учител по БЕЛ.

По думите й семействата изпращат непрестанно "жалби от скалъпени лъжи и лъжливи обвинения без никакви основания и факти".

"Проблемът започна, че си разрешихме като институции, като преподаватели, да наложим санкция-забележка на три от децата за арогантно поведения, за нарушение на правилника на училищния ред", разказва преподавателят по БЕЛ.

До момента има 30 жалби, подадени срещу училището, но в тях по думите на Татяна Николова "няма грам истинност". Именно те предизвикват поредица от проверки от различни институции в училището. В констативните протоколи е записано, че няма нарушение на дейността на училището и на ръководството.

"Нашите искания са: среща с главен прокурор, пълно и обективно разследване на контакти и зависимости и проверка за злоупотреба със служебно положение по жалбите срещу училището", заяви Сема Златкова, учител начален етап и председател на синдикалната организация към Подкрепа в 43 ОУ.

Според нея се цели опетняване името на училището, а "цялата общност на 43 ОУ няма да го позволи".

Последвайте канала на

Нора Виткова
3804 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.22 | 10:37

5
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
ГОВ НА ОТ ЖИВОТНИ

2024.02.22 | 09:46

4
СПОРТНАТА АКАДЕМИЯ! ДА СЕ ЗАКРИЕ НЕМЕДЛЕНО!
ТЪПИ ЖИВОТНИ

2024.02.22 | 09:44

2
УЧИТЕЛИТЕ ПО ФИЗКОЛТОРА СЪС СПОРТНА АКАДЕМИЯ СА НЕАДЕКВАТНИ! КОНЕ С КАПАЦИ!

2024.02.22 | 09:45

3
ЗАТОВА И НЕ СЛАГАТ ТАКИВА ЗА ТРЕНЬОРИ НА ФУТБОЛИСТИТЕ :) НЕ МАТ МОЗЪК!
ДИРЕКТОРКАТА НА 45 БИВША АНГЛИЙСКА

2024.02.22 | 09:42

1
УСПЕШНО ГО СВЕДЕ ДО НИВО МАЛО БУЧИНО ИЛИ КВАРТАЛ ЦЪРКВА :)

Добави коментар

Водещи новини