Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

  • 21 февруари 2024 14:54

  • 644
  • 1
Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник
© Pixabay

В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно заведение в Перник - VI СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ДГ №15 "Райна Княгиня", съобщават от общината. С тях се цели подобряване на енергийните характеристики на двете учебни заведения чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и трансформацията им в сгради с близко до нулево потребление, предаде БНР.

Обновяването на сградите е по проект, осъществяван с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. по меморандума между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, а програмен оператор е Министерството на енергетиката.

Реализацията на проекта ще допринесе за повишено производство на енергия от ВЕИ и ще подпомогне експертния капацитет в областта на енергийната ефективност.

Вече е подмененd част от покрива на Шесто училище, санирани са физкултурнитя салон, както и част от училищната сграда. Подменя се старата и амортизирана дограма на детска градина "Райна Княгиня", продължава и топлоизолирането на сградата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.21 | 19:27

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини