Учениците от Варна, Пазарджик и Перник преминават в онлайн обучение

  • 30 януари 2024 14:40

  • 787
  • 1
Учениците от Варна, Пазарджик и Перник преминават в онлайн обучение
© Pixabay

От утре (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник преминават в обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС). Министърът на образованието и науката издаде заповед за организиране на онлайн занятия след препоръка на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). 
    
В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата - 2 февруари, а в област Перник онлайн обучението ще продължи до 9 февруари, включително. 

И учениците от Перник преминават към онлайн обучение

Директорите на образователните институции от тези области следва да създадат необходимата организация за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.

Преустановяването на присъствения образователен процес се случва след указания на областните щабове и местните здравни власти с цел ограничаване на грипната епидемия. 

В момента онлайн учат всички ученици от област Пловдив, както и две училища от област Габрово - Началното училище "Васил Левски" в община Габрово и Средното училище "Максим Райкович" в община Дряново.

Последвайте канала на

Нора Виткова
787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 15:00

1
ОнЛАЙНО обучение. . по-добре е да доучат лятото, да се намали ваканцията им, отколкото тъпото онлайн обучение.

Добави коментар

Водещи новини