Над 40 преподаватели и непедагогически персонал в НГДЕК със заявления за напускане

  • 19 декември 2023 16:00

  • 2529
  • 1
Над 40 преподаватели и непедагогически персонал в НГДЕК със заявления за напускане
© Фейсбук

Отново напрежение около Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин-Кирил Философ". 

Над 40 преподаватели и представители на непедагогическия персонал са подали заявления за напускане в знак на протест "срещу злонамереното отношение на външни спрямо гимназията личности и организации, преследващи свои нездрави цели", предаде БНР. 

Подобно съобщение, разпространено чрез социалните мрежи, са получили родители на ученици от Класическата гимназия, която има статут на лицей към Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

Предполага се, че въпросните личности и организации са представители на неформалното сдружение "Бъдеще за НГДЕК", в което влизат родители на ученици от НГДЕК, както и бивши преподаватели и възпитаници на учебното заведение. 

Недоволство срещу ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури

В края на лятото от Сдружението разпространиха петиция, подкрепена с над 1000 подписа, в която се съобщава за постепенна и прикрита промяна на учебните програми и за материални и финансови проблеми в учебното заведение. От Сдружението смятат, че заявката за напускането на преподавателите се прави заради техните сигнали и също така искат смяна на ръководството на гимназията, управлявана от 2012 г. от Мариана Папазова, чиито втори мандат е изтекъл наскоро. Според представители на Сдружението заявките за напускане на преподавателите са в услуга на Папазова с цел тя да остане на поста. В гимназията са в ход проверки на различни институции, като с най-голям интерес от "Бъдеще за НГДЕК" очакват резултатите от проверката на Министерството на културата, което е принципал на гимназията. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 17:36

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини