Две учителки от един клас създадоха най-много уроци за дигиталната раница в цяла България

  • 09 декември 2023 14:15

  • 8011
  • 3
Две учителки от един клас създадоха най-много уроци за дигиталната раница в цяла България
© МОН
Слушай новината Слушай новината

Двете учителки, разработили и публикували най-много уроци в Дигиталната раница в цяла България, преподават в един клас в едно и също училище – ОУ „Христо Ботев“ в село Екзарх Антимово, община Карнобат, съобщават от МОН. 

Стоянка Митева, класен ръководител на учениците от втори клас в училището, има одобрени и публикувани за национално ползване в платформата 41 дигитални урока по български език и литература, математика и родинознание - най-много от всички преподаватели по всички предмети в страната. Равна с нея е единствено учителката, която води занималнята на същия клас - Гергана Колева, която също има точно 41 свои урока в Дигиталната раница. 

Двете преподавателки обаче не се конкурират, а напротив –взаимодействат си и се допълват, за да могат децата да усвоят максимално добре учебния материал. 

"Самата платформа дава възможност уроците да бъдат използвани по много различни начини. Ако един урок бъде представен пред учениците в сутрешните часове за нови знания, след това част от него, заедно с упражненията, може да се използва за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, с помощта на  дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този начин получаваме обратна връзка", споделят учителките. 

Те проявили интерес към Дигиталната раница през пролетта тази година, когато им била представена платформата. Искахме да предоставим на нашите ученици нещо ново – интерактивно, дигитално съдържание, което да приложим през тази учебна година, за да привлечем още повече тяхното внимание и интерес, разказват учителките. 

По думите им учениците са били изключително развълнувани от нововъведението. "С голямо желание се включват, работят в упражненията. Мисля, че е доста по-лесен и достъпен учебният материал за тях. Освен това са много по-активни", споделя Гергана Колева. 

Постепенно и други преподаватели в училището проявяват интерес към Дигиталната раница и възможностите, които дава тя. За създаването на дигитални уроци учителите по всички предмети в цялата страна разполагат с огромен набор от електронни образователни ресурси – презентации, 3D модели, анимации, видео.  

Те могат да предоставят разработените от тях уроци за свободно ползване в Дигиталната раница. Ако те бъдат одобрени и публикувани в платформата, авторите им имат право на заплащане в размер на 179 лева за всеки урок.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
8011 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Читател

2023.12.10 | 11:29

3
А учениците им дали могат да четат?

2023.12.09 | 16:59

2
ОТ ТИЯ ДВЕТЕ ЯВНО НЕ СТАВА И ЧЕП ЗА БУРЕ И ВМЕСТО ДА СИ УЧАТ МАЛОУМНИЦИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН МИСЛЯТ ПРОСТОТИИ.
ops

2023.12.09 | 16:03

1
a taka zakotvete decata pred monitorite ot malki

Добави коментар

Водещи новини