Председателят на Студентския съвет при СУ: Увеличението на стипендиите е крайно недостатъчно

  • 08 декември 2023 10:45

  • 711
  • 1
Председателят на Студентския съвет при СУ: Увеличението на стипендиите е крайно недостатъчно
©

Учебните планове трябва да се обновяват постоянно, изказа мнението си пред БНР Радослав Христов - председател на Студентския съвет при СУ "Св. Климент Охридски". Той уточни, че това е проблем на национално ниво:

"Държавата трябва да подготвя освен образовани и добре подготвени кадри, но и такива, които са готови за нуждите й от професионална гледна точка". 

Според него практиката е изключително важна и в последните години все повече се набляга на нея. 

Със 100 млн. лв. ще бъдат ремонтирани студентски общежития

В предаването "Преди всички" Христов напомни, че студентските стипендии са увеличени. Според него обаче увеличението е крайно недостатъчно. Той подчерта, че заради скъпия живот фокусът на студентите се е изместил от образованието към работата, като процентът на работещите студенти се увеличава: 

"Фокусът трябва да е образованието, а не колегите да бъдат принуждавани да търсят работа".

Христов каза още, че в новия бюджет се предвижда да има около 100 млн. за ремонт на общежитията. Тази тенденция трябва да продължи, категоричен бе той. По думите му наемите са се увеличи, но минимално. Той подчерта, че наемите на СУ са най-ниските. 

За поредна година Студентският съвет при СУ кани студенти, преподаватели и приятели на Алма Матер да се включат в инициативата "Минута за Коледа". Радослав Христов апелира хората да отделят минута, за да напишат нещо от сърце и така да "стоплят" непознат. 

Друга инициатива на студентите е благотворителен коледен базар "Купи книга - дари надежда", който ще се проведе на 17 декември от 10 до 17 часа в централното фоайе на Университета. Събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на апаратура за недоносени бебета.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2023.12.08 | 11:01

1
Ти ли ще кажеш би толуп на образователната система дето спи със студентки евентуално? Колко данъци е платила майка ти?

Добави коментар

Водещи новини