Селски кмет със заплата от 1000 лв., намалили му я по политически причини

  • 05 декември 2023 15:30

  • 1575
  • 1
Селски кмет със заплата от 1000 лв., намалили му я по политически причини
© NOVINI.BG
Слушай новината Слушай новината

Кметът на алфатарското село Бистра алармира, че са му намалили заплатата с 1000 лева по политически причини, информира БНР.

Имал и ограничен достъп до кметството – с два ключа – един за външната врата на сградата и един за кабинета, а бил подписал приемо-предавателен протокол за цялата сграда.

Бистра е на 17 км от Алфатар и на около 37 км от областния град Силистра. Над 400 души е населението на селото.

Докладната записка била вкарана в дневния ред на Общинския съвет в последния момент и касаела само неговото трудово възнаграждение, разказа кметът на Бистра Сезгин Ибрям Али.

Общинският съветник Калоян Янков от БСП заяви, че не е имало писмени мотиви, дори не им разкрили какви са заплатите на другите кметове.

Кметът на Община Алфатар Янка Господинова, коментира пред БНР, че предложението било на управленския екип, а решението - на местния парламент.

Освен за заплатата, кметът на Бистра се жалва и че няма подкрепа в грижата му за 34 деца от селото, които пътуват всяка сутрин за училището в Алфатар. В работата си не срещал разбиране от страна на общинската администрация.

Как ще се развие тази ситуация зависи от областния управител на Силистра - Минчо Йорданов тъй като решенията на Общинските съвети са под негов контрол и могат да бъдат върнати, ако има правни мотиви за това.

Продават магазин на "Витошка" за 14 500 лв. за кв. метър

Последвайте канала на

Десислава Станева
1575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 20:24

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини