280 училища няма да отворят врати днес

  • 27 ноември 2023 06:43

  • 1212
  • 1
280 училища няма да отворят врати днес
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

За учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната - днешният ден е обявен за неучебен.

Причината - усложнената снежна обстановка в страната, сред които липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици и непроходими пътища. 

Решенията за това бяха взети  от областни кризисни щабове, областни управители и кметове на общини.

В област Добрич положението е най-критично – там няма да учат в 67 училища от 8 общини – Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла.

В област Варна неучебен е денят за общо 11 училища (в общините Аксаково, Ветрино и Вълчи дол) и 4 детски градини в община Вълчи дол.

В област Шумен неучебен ден ще има за децата в 45 училища от 10 общини – Шумен, Хитрино, Смядово, Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан, Каолиново, Върбица, Венец и Велики Преслав.

В Разградска област няма да се учи в 53 училища в 7 общини – Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Разград, Самуил и Цар Калоян. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове.

Тежка е обстановката в област Сливен, където заради липса на тока няма да учат в 10 училища в община Котел.

В пловдивските общини Първомай, Лъки и Садово няма да има занятия в общо 3 училища.

Ето какво ще бъде времето днес

В 14 училища от общините Ловеч и Троян също няма да се учи. В общините Мездра, Бяла Слатина и Криводол на Врачанска област остават затворени 12 училища.

В Габрово и Севлиево още 25 институции (училища и един ЦСОП) не работят в понеделник.

В Русе в 7 общини общо 27 училища са с преустановен учебният процес – това са Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сиво поле и Ценово.

В Софийска област няма да се учи в 9 училища в общините Ихтиман, Годеч и Сливница.

В двете училища във Вършец, област Монтана, също остават у дома.

В община Велико Търново няма да се учи по заповед на кмета. Това важи за общините Павликени и Сухиндол и детски градини на няколко села от община Свищов. Ще се учи в Горна Оряховица, но не и в останалите селища от общината.

Това е информацията към 17 часа, обобщена в МОН. Все още има общини, в които продължават заседания на кризисните щабове и е възможно да има промени, за които ще има своевременна информация.

Последвайте канала на

Калина Христова
1212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шарлатания по Харвардски

2023.11.27 | 07:56

1
Ами падна малко сняг и веднага си пролича, колко са некадърни и неподготвени шарлатаните и т.нар. кмет на София - внучето на кръволоците от ДС. Пълен, гръмотевичен провал на очилатата шушумига Денков и онова недоразумение Терзийчето. За мургавия пИдараст Мис Бони да не говорим.

Добави коментар

Водещи новини