20 университета у нас ползват технологиите на Google

  • 30 октомври 2023 17:48

  • 868
  • 4
20 университета у нас ползват технологиите на Google
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

България е сред водещите страни в Централна и Източна Европа в използването на инструментите на Google в областта на висшето образование. Над 20 университета в нашата страна си служат с технологичните решения на компанията. Това стана ясно по време на семинара Google Workspace for Education във висшите училища, в който участва и министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, съобщиха от образователното министерство.

„В следващите месеци и години висшето образование ще се трансформира дигитално. Затова ние трябва да сме запознати със световните тенденции и да можем да използваме тези тенденции, за да подобрим взаимодействието със студентите и административното обслужване в нашите университети“, посочи министър Цоков. Той изтъкна, че много от преподавателите в България имат практически опит с използването на инструментите на Google, особено по време на пандемията, когато университетите бяха затворени и обучението се осъществяваше онлайн.

„България е специфично място в цялата ни екосистема“, изтъкна Павел Червони, ръководител „Образование“ за Централна и Източна Европа в Google. По думите му, технологичната компания е започнала първо тук сред страните в Централна и Източна Европа да внедрява технологичните си решения за образованието. Той припомни, че още преди пандемията от COVID в партньорство с Центъра за творческо обучение Google са представили в Пловдив един от първите си големи проекти. „Ние имаме наистина добри фундаменти тук. И винаги посочваме навсякъде в Централна и Източна Европа добрите примери от България“, изтъкна Павел Червони. 

Министър Цоков: Около 1900 преподаватели от 26 висши училища подготвят бъдещи учители

От компанията представиха част новите си технологични решения за улесняване на работата на преподаватели и студенти във висшите училища и на административното обслужване на университетите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
868 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.30 | 19:28

4
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.10.30 | 18:10

1
Значи всичко от университетите отива директно при мръсника гейтс.

2023.10.30 | 18:36

3
не завиждай, некадърно насекомо

2023.10.30 | 18:34

2
В България има един университет - софийския. И в него признатите по света факултети са тия, дето най-малко ползват на гугъл дегенеративния софтуер.

Добави коментар

Водещи новини