Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив

  • 25 септември 2023 14:27

  • 676
  • 1
Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив
©
Слушай новината Слушай новината

Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив. Комплексът съчетава всичко необходимо за работата и обучението на близо 1200 души в едно от най-натоварените медицински направления, каквото е общественото здраве.

Горчивият ни опит от последните години свидетелства колко важно е здравната система да разполага както с отлично подготвен кадрови ресурс в тази област, така и с подходяща инфраструктура, в отговор на предизвикателствата в сектора.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на по време на откриването на новоизградения Учебен корпус на Медицинския университет в Пловдив.

На официалната церемония присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.

Министър Хинков изрази увереност, че изграждането на нов и иновативен комплекс, изграден изцяло от собствени средства, ще допринесе за привличането на повече млади хора към различните специалности, изучавани във Факултета по обществено здраве.

„Това, което най-много ме радва е, че това ще ни доближи до общата ни цел – да гарантираме качествени здравни грижи и ефективни медицински услуги за всички български граждани“, допълни той.

Министрите на образованието и здравеопазването разгледаха Медицинския симулационен тренировъчен център, който миналата седмица беше реакредитиран за още пет години от Американския колеж по хирургия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:16

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини