Висок интерес към ТУ-София, ВУЗ-ът се похвали с преизпълнение на приема

  • 21 септември 2023 16:46

  • 3462
  • 2
Висок интерес към ТУ-София, ВУЗ-ът се похвали с преизпълнение на приема
© ТУ-София

Техническият университет в София официално открива академичната 2023/2024 година. Церемонията ще се състои на 25.09.2023 г. (понеделник) от 10:00 часа в пространството между учебен блок 1 (Ректорат) и учебен блок 2. Откриването на академичната година по факултети ще се състои от 11:00 часа.

Техническият университет е най-старото и водещо техническо висше училище в страната и региона, добре познат в Европа и по света. Наскоро университетът участва в Международното солунско изложение и представи своята визия на висше учебно заведеие, което подготвя техническия елит за страната и чужбина. Там бе подписан и Меморандум за сътрудничество с Националния технически университет в Атина, най-големия технически университет в Гърция.

Университетът е добре разпознаваем и все по-предпочитан сред младите хора, защото предлага обучение в най-модерните области на науката - информационни технологии, киберсигурност, изкуствен интелект, анализ на данни, телекомуникации, мехатроника, автономни транспортни средства, авиационна техника, енергетика и др. Тази година всичките специалности имат своите попълнения, интересът към предлаганите модерни професии е изключително висок и бе постигнато преизпълнение на приема.

Просветният министър откри академичната година в УНСС

Техническият университет в София е член на Европейския технологичен университет, който обединява девет университета от различни части на Европа и студентите ще имат възможността да се обучават в кампусите на тези партньорски университети, използвайки най-нова инфраструктура и изследователски капацитет и ще получат европейска диплома. Той е един от седемте изследователски университета в България, което е признание за неговия научен потенциал и постигнати резултати. Участва в три Центъра за върхови постижения и в два Центъра за компетентност, които се финансират основно по европейската оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Националният център по мехатроника и чисти технологии на територията на университета е най-големият в страната с 16 научно-изследователски лаборатории, а тази година бе открит Център за дигитални технологии с 14 модерни лаборатории.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Потърпевша

2023.09.23 | 10:23

2
Висок прием и огромен процент отпадащи студенти. Корумпирани преподаватели.

2023.09.21 | 18:09

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини