Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден

  • 15 септември 2023 10:49

  • 781
  • 1
Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден
© Булфото

Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден, а близо 12 500 първокласници престъпват училищния праг. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на откриването на учебната година в 40 Средно училище "Луи Пастьор" в кв. Люлин. 

София днес празнува децата, знанието и уважението към всички учители, посочи кметът. "Уважаеми учители, вие сте сърцето и душата на училището, защото вие давате духа и предавате знанията на учениците, бъдете здрави и удовлетворени.", пожелава Фандъкова на учителите, а на родителите да намерят най-добрата среда за децата си и да знаят, че учители също много силно обичат техните деца.

Над 120 първокласници престъпван прага на 40 СУ "Луи Пастьор", а близо 12 500 деца на София тръгват днес в първи клас, това е една четвърт от първокласниците в България, посочи Фандъкова. Тя допълни, че това показва, че София е град на знанието, град на децата и младите хора. Столичният кмет поздрави всички ученици и пожела успех на 7-ми и 12-и клас, на които им предстоят изпити. Поздравявам ви и с новата спортна площадка, а следващата ни задача е да бъде обновено училището, каза още Фандкова.

Акад. Денков към учениците на първия учебен ден: Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си!

Кметът на район "Люлин" Милко Младенов също поздрави учениците и учители и им пожела мирна и ползотворна учебна година, в която децата да учат и да се развиват, а учителите неуморно да споделят опит и знания. На екипа му и Столична община пожела да не спират с неуморната работа, за да подобрят качеството на образователната среда – модерни сгради, спортни площадки, интерактивни кабинети и други. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
няма да гласувам за ГЕ.РБ

2023.09.15 | 11:13

1
- защо линията на трамвай 5 все още не е ремонтирана докрай?! - защо автобуси 5ТМ се движат нередовно, през интервали от около 20 мин. в обедно време?! - защо манг.алите, ремонтиращи линията, се подпират на лоп.атите си, защото са от фирми на Пееф.ски ли?!

Добави коментар

Водещи новини