Премиерът: 50 000 деца са върнати и задържани в образователната система за последните 6 години

  • 08 август 2023 12:48

  • 507
  • 2
© Булфото

За последните шест години над 50 000 деца са върнати и задържани в образователната система така, че да могат да продължат образованието си. Това заяви министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

„От няколко години използваме т. нар. механизъм за обхват, който цели да върне отпаднали деца от училищната система и да ги задържи там“, посочи Денков. 

На днешното заседание на координационното звено министърът на образованието и науката Галин Цоков е представил пред новите областни управители и представители на други отговорни по темата институции всички предстоящи действия, с които се ангажира правителството, за да работи този механизъм за връщане на отпадналите ученици обратно в клас. 

България е сред страните в ЕС, в която учениците прекарват най-малко време в училище

Денков отбеляза още, че за справяне с проблема е необходима координация между няколко министерства и други институции. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
илияна

2023.08.10 | 13:12

2
не е вярно. половината са деца на работещи предимно роми в австрия германия които се водят тук като ученици но почти не стоят в българия. оправят им отсъствията защото от броя на учениците зависи бюджета на училището. държавата харчи излишни пари!!!

2023.08.08 | 13:26

1
КОЛКО ОТ ТЯХ ИМАТ ХУБАВ СЛЪНЧЕВ ЗАГАР?

Добави коментар

Водещи новини