В ТУ - София започват редовните кандидатстудентски изпити за академичната 2023/2024 г.

  • 09 юни 2023 16:20

  • 650
  • 0
В ТУ - София започват редовните кандидатстудентски изпити за академичната 2023/2024 г.
©
Слушай новината Слушай новината

Започват редовните кандидатстудентски изпити за прием в бакалавърските специалности на ТУ – София за академичната 2023/2024 година, съобщават от висшето училище.

Изпитите ще се проведат по следния график:

- Чужд език (английски, немски, френски) - 10.06.2023г. (събота) от 9:00 часа в ТУ – София и във Филиал Пловдив (само английски);

- Рисуване - 10.06.2023г. (събота) от 9:00 часа в ТУ – София;

- Композиция - 11.06.2023г. (неделя) от 9:00 часа в ТУ – София;

- Математика - 17.06.2023г. (събота) от 9:00 часа в ТУ – София, ​Филиал Пловдив, Филиал и Колеж – Сливен.

ТУ - София организира трети предварителен кандидатстудентски изпит по математика в страната

Техническият университет – София - водещото висше техническо училище в страната и региона има 14 факултета, 3 от които чуждоезикови – немски, английски и френски, които присъждат двойни дипломи, 2 филиала в Пловдив и Сливен и 2 колежа. Съгласно Рейтинговата система на българските  университети за поредна година ТУ – София заема първо място в шест най-престижни професионални направления: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство.

За академичната 2023/2024 година кандидат-студентите могат да избират между над 37 специалности, две от които са нови – „Електронни информационни системи“ и „Педагогика на обучението по математика, физика и информатика“.

Проведените до този момент предварителни кандидатстудентски изпити показаха нарастващ интерес от страна на младите хора, които искат да се обучават в модерни инженерни специалности – интелигентни системи и изкуствен интелект, киберсигурност, анализ на данни, компютърно и софтуерно инженерство, телекомуникации, електроника, дигитални индустриални технологии и машиностроене, автоматика, мехатроника, инженерна логистика, авиационна техника и технологии, електротехника, енергетика, мениджмънт и бизнес информационни системи и др.

ТУ – София е член на Европейския технологичен университет EUt+, алианс от осем университета и ще предлага възможност на своите студенти за обучение по общи програми в различни кампуси и издаване на съвместен знак за европейска академична степен. Подробна информация за кандидатстването и приема в Техническия университет – София може да се намери на неговата интернет-страница на адрес: http://priem.tu- sofia.bg.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини