Новият образователен министър проф. Галин Цоков прие поста от проф. Сашо Пенов

  • 06 юни 2023 19:05

  • 970
  • 1
Новият образователен министър проф. Галин Цоков прие поста от проф. Сашо Пенов
© МОН
Слушай новината Слушай новината

За мен ключовата дума ще бъде „доверие“ между нас. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на се обърна към експертите в МОН при приемането на поста. Той подчерта, че смята експертите за хора с потенциал и свои съмишленици, защото образованието и науката обединяват в името на по-доброто бъдеще на деца, ученици и студенти, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Министър Цоков очаква подкрепа, креативност и позитивност в отношенията, за да се изгради цялостна екосистема на българското образование с включване на други институции за усъвършенстване на българското образование.

Проф. Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ предаде поста с благодарност към администрацията, която с талант, ум и постоянство надгради започнатото от предишните екипи.

Парламентът избра кабинета "Денков-Габриел", Радев и "Възраждане" напуснаха залата

„Аз съм горд, че се получи спойка между нас и бившите министри, които също даваха своите съвети. Така ще подходя и аз, за да може да има приемственост в работата на министерството“, увери проф. Пенов.

Константин Тодоров
970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.06 | 19:25

1
ГАЛЬОО , ДОКАТО НЕ СЪКРАТИШ ПОНЕ 40% ОТ МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО И ИНСПЕКТОРАТИТЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ЩЕ Е НА СЪЩИЯ ХАЛ.

Добави коментар

Водещи новини