Румен Радев пред абитуриенти в неравностойно положение: Това е денят, в който вие поемате по избрания от вас житейски път

  • 29 май 2023 21:23

  • 603
  • 6
Румен Радев пред абитуриенти в неравностойно положение: Това е денят, в който вие поемате по избрания от вас житейски път
© Президентство на РБ

"Това е денят, в който вие, след дълго очакване и големи надежди, поемате по избрания от вас житейски път". Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си по време на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, предаде БТА.

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“ и се осъществява чрез финансови средства, набрани от дарителска кампания.

Сред официалните гости на събитието са вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., служебните министри на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност, на образованието и науката Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “, на младежта и спорта Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия.

Премиерът ще присъства на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

"Радвам се да ви видя толкова красиви и усмихнати, защото това е вашият ден", обърна се към абитуриентите президентът Радев.

"Поемате по този път в едно много динамично време, изпълнено с предизвикателства, с препятствия, но и с много възможности. От вас зависи – искат се увереност, искат се мечти, иска се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех", добави държавният глава.

"Няма да спестя, че вашият път дотук е бил свързан с трудности, понякога и болезнен в крехката детска възраст, но не забравяйте, че това е вашето предимство спрямо вашите връстници, защото вие сте се научили, знаете как да се борите, знаете как да се отнесете към всяко препятствие, така, че да го използвате като трамплин за своите бъдещи успехи", отбеляза държавният глава.

Радев посочи, че много от абитуриентите вече са избрали професия да започнат сами своя път в живота. "Трудете се честно, усърдно и вашите усилия ще бъдат възнаградени", каза още Радев. Той поздрави тези, избрали да продължат да учат и добави, че инициативата „Подкрепи една мечта“ ще бъде заедно с тях в техния път към знанието и новите светове, които ще се откриват пред тях.

Радев благодари на дарителите в кампанията.

Президентът представи абитуриентката Минка Кирилова вече студент втори курс в Нов Български университет, сбъдвайки мечтата си, като вече има издадена стихосбирка.

Чувството да си сбъднал една от своите най-съкровени мечти е неописуемо, то трябва просто да се изживее, сподели тя. Искам да ви кажа да преследвате мечтите си и да вярвате винаги в тях, независимо от предизвикателствата, пред които ще ви изправи животът. Трудностите са онова, което ни изгражда като личности. Усмихвайте се и ги приемате с усмивка, защото те са една възможност да покажете както пред себе си, така и пред света, че няма невъзможни неща, каза Минка Кирилова и добави: „Летете смело, оставяйте винаги следа след себе си и никога не забравяйте , че всеки край е начало на нещо ново и имайте един изпълнен с много любов и споделеност полет в живота“.

"Не забравяйте пътят е пред вас. От вас зависи как ще го извървите, но ние гледаме с огромна надежда към вас, защото вие сте бъдещето на България", каза още Радев и пожела на абитуриентите на „Добър час“.


 

Валери Зайцев
603 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Просто човек

2023.05.30 | 07:18

6
Путински слуга!

2023.05.30 | 05:53

5
Руски ибрик
додо

2023.05.29 | 21:44

2
Тоя не го пускайте да говори пред децата!

2023.05.29 | 23:02

4
Гнусен психично болен трол!
ГОРЧО

2023.05.29 | 21:43

1
Тоя не го пускайте да говори пред децата!

2023.05.29 | 23:01

3
Гнусен психично болен трол!

Добави коментар

Водещи новини