Хванаха още осем пияни и трима дрогирани шофьори

  • 07 април 2023 17:18

  • 278
  • 0
Хванаха още осем пияни и трима дрогирани шофьори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В рамките на изминалия ден са установени общо осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях четирима са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 4 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани. 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират трима души, а други четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 9241 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 676 водачи и пътници. Съставени са 2489 фиша и 580 акта за установени административни нарушения. 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

За 24 часа: МВР залови 12 пияни и 8 дрогирани шофьори

Девет тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, 11 души са ранени. В София са регистрирани 28 леки и една тежка катастрофа. Един човек е ранен. 

От началото на месеца в страната са станали 74 пътни инцидента, при които са загинали двама души, а са ранени 101.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини