Синдикат „Образование" ще поиска оставката на Демерджиев заради бомбените заплахи

  • 07 април 2023 09:49

  • 569
  • 3
Синдикат „Образование" ще поиска оставката на Демерджиев заради бомбените заплахи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" заплаши, че ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи.

Той написа, че категорично протестира срещу вменяването от МВР на допълнителни отговорности към педагогически специалисти, които са в разрез с длъжностите им характеристики.

"Изискването учителите да проверяват за бомби и взривни устройства не кореспондират с техните компетентности и е абсурдно да носят отговорноси при вземане на подобни решения. Полицията се държи безкрайно неадекватно и нееднозначно при изпълнение на протоколите за защита от терористична заплаха в различните образователни институции. Вчера при аналогични ситуации в две столични училища полицаи са вземали различни решения!", пише Петров.

Училищни директори към МВР: Всяка раница, в която не знаем какво има, е съмнителна

Настояваме, пише още Петров, министърът на вътрешните работи да прецизира протокола и да спре със заплахите към учители за евентуални санкции и отговорности. Синдикатът заявява, че българските учители не са антитерористи и не следва да бъдат товарени с отговорности или да бъдат заплашвани за чужди такива! По повод на съставените вчера актове за прекъсване на учебни занятия вчера по инициатива на министъра на вътрешните работи, синдикатът настоява категорично да се отменят незабавно тези актове и да се спре да се третира българския учител като „неподготвен" полицай! Ако министър Дерменджиев не отмени незабавно съставените актове и не спре с прехвърлянето на отговорности от полицаи към учители, Синдикат „Образование" ще поиска незабавно оставката на министъра на вътрешните работи.

Юлиян Петров е съпруг на една от сакционираните вчера директорки - Елена Налбантова, директор на 81-во СУ. Вчера, според заместник- директорите на училището, тя е получила устна заповед да евакуира учениците след заплаха за бомба. Извикани са родителите да приберат децата си. От МВР обаче отричат да са давали такава заповед. А според новия начин на действие при такива ситуации, решението за евакуация се взима от МВР. Затова и Налбантова е била санкционирана.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.07 | 11:48

3
Народната милиция няма време да се грижи за децата и училищата. Не могат да се разкъсат, има дилъри за охрана, емигранти за возене и ескорт, футболисти и синове на мастити земеделци за покриване. Стълби трябва да се носят, дрога да се извозва. Рушвети трябва да се съберат ежеднено на норма... Кога да се занимават с деца и училища?
Цеко Минев

2023.04.07 | 10:27

2
Съпруга на председател на синдикат "Образование" е директор на училище! Та тя е несменяема! Кой ще защити учителите от своеволията на директор, зад чийто гръб седи председател на синдикат?!

2023.04.07 | 10:27

1
Време е за УВОЛНЕНИЕ на руската подводница от Дондуков 2.

Добави коментар

Водещи новини