Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София

  • 06 март 2023 14:32

  • 255
  • 1
Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София
© Novini.bg/ Canva

Нови сгради на общински училища и детски градини - общо 16, в София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат изградени с 80 млн. лева.

Това са средства по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз. През последните години тези четири града регистрират прираст на населението и формират необходимост от изграждането на нови учебни/детски заведения.

Район „Изгрев“ в София е с най-мащабното строителство на детски градини

"Всички предвидени осем детски градини ще бъдат изградени в София. Училищните сгради се разпределят по две в съответните четири общини. Тези осем детски градини и тези осем училища са индикатор, който трябва да бъде отчетен пред Европейската комисия по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Крайният срок за подаване на проектите е 29 май. С четирите общини сме провели разговори и е ясно, че нуждата е налице. Сградите трябва да бъдат изградени до май 2026 година. 

Оборудването и обзавеждането влиза в тези суми", каза в предаването "12+3" Иван Попов, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Програма за образование".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 17:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини