Тракийски университет и МУ - Пловдив подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност

  • 21 февруари 2023 15:06

  • 542
  • 0
Тракийски университет и МУ - Пловдив подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност
© Тракийски университет
Слушай новината Слушай новината

Тракийски университет и Медицински университет- Пловдив сключиха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. Подписи под документа са положили ректорите на двете висши учебни заведения проф. Добри Ярков и проф. Мариана Мурджева, съобщават от старозагорското висше училище.

Съгласно споразумението двата университета ще обединят усилията си за устойчиво академично развитие и взаимодействие. Двамата ректори са потвърдили готовността си да обединят усилия за повишаване качеството на учебната и научноизследователската дейност и са очертали бъдещите съвместни инициативи. Планира се създаването на възможности за ефективно използване на ресурсите, механизмите, процедурите и капацитета на двете институции.

Целта на двата университета е да създадат и утвърдят общо пространство на висшето образование чрез разпространяване на образователна информация, проучване и прилагане на положителен опит и добри практики в осигуряването на качествено висше образование.

Университетите подобряват научната си дейност

В рамките на срещата е било договорено сътрудничество и съвместна дейност в няколко основни направления като съвместни предложения за подобряване на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научноизследователската дейност; сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите; провеждане на теоретични и практически форми на подготовка и развитие на системата за управление на учебната и научноизследователската дейност.

Това е поредно споразумение, което старозагорското висше учебно заведение подписва с друг български университет. Последното беше подписано в края на януари т.г. с Медицински университет-Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини