Проверяват защо се сбиха две седмокласнички

  • 30 януари 2023 11:01

  • 529
  • 2
Проверяват защо се  сбиха две седмокласнички
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Регионалното управление на образованието (РУО) в Плевен работи по сигнал за сбиване между две ученички в град Тръстеник. Проверката по случая е назначена в края на миналата работна седмица, в петък, съобщи за БТА Албена Тотева, началник на РУО. 

Конфликтът е възникнал между ученичка от Плевен и друго момиче от местното училище в Тръстеник. 

Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка

"Сбиването е станало извън училището, но съм назначила проверка и в момента се работи по случая. Изясняват се всички обстоятелства. Когато вече имаме изцяло яснота, ще предприемем действия съгласно нашата компетентност", обясни Тотева.

Тя подчерта, че в училищата се извършва превантивна дейност в посока да се ограничи агресията между учениците. След като има случай на сбиване, започва допълнителна работа на училищно ниво. 

По думите на Тотева, момичето от Тръстеник, за което се твърди, че е нападнато от друга ученичка, е спокойно и ходи на училище. В класа му също атмосферата се е успокоила, предаде БТА.

Десислава Станева
529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чичо Манчо

2023.01.30 | 12:02

2
Даскалите реват единствено и само за по-големи заплати. Поведението и постъпките на учениците не са техен приоритет, защото а са направили забележка на някое мамино чедо, а е дошъл некой родител с основно образование и ги е объхтил. С навлизането на еврогейските ценности забравете за образованието.
Sarbeca Z

2023.01.30 | 11:47

1
Вие еб.авате ли се ква е тая новина

Добави коментар

Водещи новини