Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до МОН

  • 12 януари 2023 12:04

  • 17038
  • 4
Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до МОН
© МОН

Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до министъра на образованието и науката. Господинка Ангелова от Основното училище "Елисавета Багряна" е помагала на неговия син, който е със специални образователни потребности, да развива говорната си реч, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

,,В дните след Коледа бяхме на почивка във Велинград. В продължение на четири дни тя отделяше по 3-4 часа да се занимава с нашия син. Използваше рисунки и игри, за да помогне и да създаде комфорт и удоволствие през ваканцията му. Отдели от своето време през почивката си, за да се занимава с напълно непознато дете", разказва Николай Денчев в писмото си до министъра на образованието и науката.

Това беше напълно безвъзмездна самоинициатива. Благодарност и поклон пред това младо момиче, което тепърва прохожда в тази трудна и благородна професия на логопед, за която се изисква много сърце, душа и най-вече търпение и състрадателност, пише още той.

Диян Стаматов зове: Да се вдигнат заплатите на учителите с 30%

Господинка Ангелова е на 25 години и е начален учител. Предстои ѝ да се дипломира и като магистър-логопед в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Категорична е, че иска да продължи да работи с деца със специални образователни потребности.

Те не бива да бъдат отхвърляни, а обществото трябва се отнася с повече разбиране и толерантност, каза младата учителка.

От името на министър Сашо Пенов пресцентърът на МОН ѝ пожела да продължава да бъде все така отдадена на своята професия, която е и нейно призвание.

Последвайте канала на

Владимир Василев
17038 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Елена Георгиева

2023.01.13 | 12:49

4
Браво Габи!!! Напред и нагоре в професията!!!

2023.01.12 | 15:15

2
Искам да чукам тази млада учителка.
-

2023.01.12 | 16:11

3
Олигофрен!
Чорбара

2023.01.12 | 14:26

1
Господ здраве да и дава.

Добави коментар

Водещи новини