Учители от Испания ще могат да преподават у нас и на първокласници

  • 05 октомври 2022 14:15

  • 515
  • 1
Учители от Испания ще могат да преподават у нас и на първокласници
©
Слушай новината Слушай новината

Учители от Испания вече ще могат да преподават испански език на ученици в начални и в основни училища у нас. Това предвижда новото Споразумение между Министерството на образованието и науката (МОН) нa Република България и Министерството на образованието и професионалното обучение на Кралство Испания, одобрено от правителството, съобщи пресцентърът на МОН.

Подписаното през 2001 г. споразумение позволяваше учителите да преподават единствено в езикови гимназии и в средни училища с профилирани паралелки с интензивно изучаване на испанския език.

През последната учебна година 16 учители от Испания преподаваха в 15 български училища. Испанският език се нарежда на четвърто място по желан за изучаване първи чужд език в българските средни училища.

Споразумението създава също условия за повишаване на квалификацията на българските и испанските учители, както и подпомага обмена на ученици и учители между двете държави, отбелязват от МОН.

МОН подготвя нов закон за иновациите и научните изследвания

Калина Христова
515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини