Илияна Йотова откри учебната година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул

  • 19 септември 2022 09:00

  • 404
  • 1
Илияна Йотова откри учебната година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул
© Пресцентър на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Истанбул, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Броят на учениците нараства с всяка година, откакто е създадено училището през 2015 г., и предстои разширяването му с нови помещения – стартирало с десетима ученици преди седем години, днес учениците са 62-ма. Повишава се и интересът на техните родители да се запишат на курсове, за да усъвършенстват своя български език.

„Скъпи деца, вие сте наследници на много дълга и славна история на един народ и една държава, които разпространиха духовност и култура по целия свят“, посочи в приветствието си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Тя подари на училището български исторически книги.

Илияна Йотова участва в отбелязването на 130-тата годишнина на Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул

На учителите вицепрезидентът благодари за усърдието и любовта към децата и към всичко българско.

„Вие успявате да привлечете интереса на децата, да посещават редовно училище и в почивния си ден да се учат да пишат красивите кирилски букви и да четат на български език“, изтъкна Йотова.

„България е много по-голяма от своята географска територия. Духовната България трябва да пазим и да развиваме“, призова вицепрезидентът.

 

Виолета Симеонова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.19 | 11:07

1
Каква си ти да откриваш учебна година.Отивай в кремля откривай лутко миризлива.

Добави коментар

Водещи новини