Президентът Румен Радев ще открие новата учебна в 43-о ОУ „Христо Смирненски“ в София

  • 14 септември 2022 16:56

  • 1503
  • 3
Президентът Румен Радев ще открие новата учебна в 43-о ОУ „Христо Смирненски“ в София
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в тържественото откриване на учебната 2022/2023 година в 43-о ОУ „Христо Смирненски“ в София, съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

Построена в началото на XX век, сградата на училището тази година навършва 115 години. Президентът ще приветства учениците, учителите и родителите, които ще присъстват на празничното събитие в двора на учебното заведение.

Сред гостите ще бъдат и представители на местната администрация, образователни и културни институции, общественици и културни дейци, свързани с 43-о ОУ „Христо Смирненски“.

По-рано, от 9.45 часа в централното фоайе на училището държавният глава и директорът Снежина Георгиева ще открият и барелеф на Христо Смирненски. Бюстът на патрона на училището е случайно намерен в началото на годината, захвърлен до кофи за смет, но впоследствие е възстановен със средства, събрани от училищната общност, и с подкрепата на Къща музей „Христо Смирненски“.

Над 57 000 първокласници тръгват на училище

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще открие новата учебна година в 191 Основно училище „Отец Паисий“ в село Железница, район Панчарево в 9.30 часа.

Министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет ще открие учебната година в 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, където е завършил средното си образование.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1503 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2022.09.14 | 21:47

3
Тъпунгела в първи клас се връща нали
.

2022.09.14 | 18:36

2
Горките деца ще слушат лозунгите на хасковския тъпанар. Това ще е пагубно за дечицата , а увредата ще им е доживотна.

Добави коментар

Водещи новини