Служебният министър на образованието връчи национални дипломи на пълни отличници

  • 18 август 2022 14:51

  • 1256
  • 0
Служебният министър на образованието връчи национални дипломи на пълни отличници
© МОН
Слушай новината Слушай новината

Национални дипломи на зрелостниците, пълни отличници, връчи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Тази година 25 ученици от 19 училища са носители на престижното отличие. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

От 13 до 15 юли е записването в гимназиите след І класиране

„Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят“, каза проф. Пенов по време на церемонията в Министерството на образованието и науката. „Ние живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения“, допълни той.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на отличените ученици. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН.

Мая Йорданова
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини