Правителството обсъжда списък на иновативните училища за новата учебна година

  • 17 август 2022 06:28

  • 1452
  • 5
Правителството обсъжда списък на иновативните училища за новата учебна година
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На редовното си заседание служебното правителство ще разгледа решение за приемане на списък на иновативните училища в  България за предстоящата учебна година, съобщи пресцентърът на кабинета.

Министрите ще разгледат промени в постановление номер 283 на МС от 2021 г. за приемане на списък на професионални направления и защитени специалности, по закона за висшето образование.

На заседанието ще бъде разгледан Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на ДФ „Земеделие“ за 2022 г. Постановлението е за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани и за подкрепа на свиневъдите и птицевъдите за хуманно отношение към животните, както и за осигуряване на подкрепа за земеделските стопани по национални мерки за компенсации на повишените цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна защита, горива и торове.

Ето какви решения ще взима служебният кабинет утре

МС ще разгледа Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на външните работи за 2022 г. както и  проект на меморандум за стратегическо партньорство между правителствата на България и Обединените арабски емирства.

Последвайте канала на

Калина Христова
1452 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.18 | 14:40

5
Ето ви накратко основните образователни приоритети на Бай ви Гюро: 1. Да се спре незабавно насилственото тровене/ваксиниране/убиване на българските ученици и деца. Тези, които въведоха ваксинирането, да се изпратят доживотно в затвор. 2. Да се забрани със закон сатанистката идеология, налагана в българските училища, и всякакви трансджендърски-педофилски практики. Тези, които въведоха тези античовешки идеологии, да се изпратят доживотно в затвор. 3. Да се забранят със закон измислиците за азиатски произход на българския народ. Всички учебници по история, литература и обществознание да се извземат. Да се назначат млади учени, независими, които да напишат учебници по истинска българска история и литература. 4. Да се разпуснат със закон масонските организации БАН, всички настоящи университети и местните областни просветни дирекции.. Досегашните ръководства на тези анти-български организации да се изпратят доживотно в затвор. Да се назначат нови състави от млади и независими учени и мениджъри. Гарантирам ви, че до 5 години след изпълнението на тези образователни приоритети Българското образование ще е отново сред най-добрите в Европа! Помнете какво ви казва Умник Гюро, ако искате да сте хора!
ЧИ ФУТИТЕ ВЪН!

2022.08.17 | 10:06

4
ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!
ТЪ ПАЦИ

2022.08.17 | 08:15

3
1 ПРОСТ НАВЕС ПРЕД УЧИЛИЩАТА ДА НЕ ГИ ЧАКАТ НА ДЪЖДА, ИНОВАЦИЯ ЛИ СЕ ВОДИ? :)

2022.08.17 | 07:18

2
ПРАВИЛНО СА СЕ НАСОЧИЛИ НОВИТЕ ТЪПАНАРИ , НАЙ-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗЕМЕДЕЛИЕТО.
ОБЕКТИВЕН

2022.08.17 | 07:09

1
Докато Прокопиев е на свобода,България не може да просперира.

Добави коментар

Водещи новини