Диян Стаматов: Наредбата за смяна на училищни директори беше изненада за образователната гилдия

  • 16 август 2022 16:00

  • 1817
  • 1
Диян Стаматов: Наредбата за смяна на училищни директори беше изненада за образователната гилдия
© Novini.bg/ Canva

"Наредбата за смяна на училищни директори беше изненада за цялата ни образователна гилдия, защото тя не съществуваше преди три месеца, внезапно беше променен законът, кажи-речи в последния момент преди да приключи дейността на парламента, за да бъде създадена тази наредба".

Това каза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Диян Стаматов, директор на 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов“:

"Ясно беше от самото начало, че една такава наредба би предизвикала много противоречия, защото в нея трябваше да бъдат вмъкнати недискриминационни елементи, елементи, които да отговарят на реалността в момента и да бъде максимално справедлива. Толкова много години, може би 30-35 досега конкурсите се правеха по правила локално, на отделни места в страната, а не вкупом, както е в момента с тази наредба. Тези конкурси досега вървяха сравнително добре със своите плюсове и минуси в цялата страна, сега обаче някъде около 3000 кандидата в момента, в който стартира процедурата, се оказват в една безизходна ситуация. Цял месец отделиха, за да се подготвят, но няма да могат да се явят на конкурса".

МОН представи приоритетите си

Радина Лазарова
1817 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
родител

2022.08.16 | 17:14

1
Я да обясни тоя, как директорката на 2 аег си е купила кола "Тесла" с учителската заплата!

Добави коментар

Водещи новини