МОН публикува отговорите от НВО по БЕЛ за VII и X клас

  • 14 юни 2022 15:39

  • 22043
  • 0
МОН публикува отговорите от НВО по БЕЛ за VII и X клас
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

От Министерство на образованието и науката публикуваха верните отговори на изпитите по БЕЛ за VII и X клас. Те са качени на сайта на МОН в рубрика „Общо образование“ – Национално външно оценяване.

Няма анулирани работи от националното външно оценяване в VII и X клас.

 Изцелението на болно момиче трогна седмокласниците

Разказът „Талисманът“ бе непознатото произведение, което се падна за националното външно оценяване в VII клас. Майстор Кольо Фичето пък бе герой на текстовете за четене с разбиране и за редактиране на изпита в VII клас. С тях са свързани и останалите езикови задачи. Седмокласниците трябваше да решават също литературни задачи върху изучавани произведения. Изискваше се още с три-четири изречения да обяснят внушението на думи на Моканина от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков.

С три текста работиха десетокласниците на националното външно оценяване по български език и литература днес – научен, медиен и художествен. Една от задачите беше свързана с формулиране на теза по темата „Човекът и общуването“, а друга изискваше да се напише резюме върху откъс от изучавано произведение – „Дърво без корен“ на Николай Хайтов.

На националното външно оценяване по български език и литература се явиха над 58 500 седмокласници в 1709 училища и 49 900 десетокласници в 1006 училища. 

 Верните отговори за за VII клас вижте по-долу. 

 

Ето и верните отговори за Х клас.  

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
22043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини