Министър Денков: Частните уроци трябва да отпаднат от образователната система, университетите ни ще се обединяват

  • 27 май 2022 21:14

  • 5280
  • 6
Министър Денков: Частните уроци трябва да отпаднат от образователната система, университетите ни ще се обединяват
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и науката да я има в българския дух. Има и една друга България, в която просветата и науката не са ценност. Част от тези хора се борят всеки ден за хляба си. Трябва да се борим за тях. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в предаването „Панорама“ по БНТ.

Няма как да подобрим нещата, без да ги променим, подчерта той във връзка с реформата в образованието.

Министър Денков: Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си

„Има дефицит и наред с проблемите с учебните програми, трябва да намерим и повече време, в което децата да се занимават, а и материала да е интересен. Основната ни задача е да направим учебниците интересни, без да загубим съдържателната част“, обясни просветният министър.

„Броят на висшите училища не е самоцел. Качеството на висшето образование трябва да е високо, за да има смисъл. Не е новост няколко университета да се обединят. Еднакъв е подходът, а не критериите. Всеки набор може да е фино прецизиран за всяка област. В момента обсъждаме с водещите професори, за да прецизираме критериите“, коментира акад. Денков във връзка с реформата във висшето образование.

„Отстъпление от целите няма да има. Отворен съм за предложения“, категоричен бе той.

„Частните уроци трябва да се махнат от образователната система в България. Децата трябва да имат равни възможности“, подчерта министърът на образованието.

 

Мая Йорданова
5280 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.27 | 23:13

6
А нещо за бан?
Хохо

2022.05.27 | 23:05

4
Абе ти само обясни как от такъв голям световно известен учен който може да работи в цял свят дойде на 5000лв заплата как става това

2022.05.27 | 23:12

5
ко? не

2022.05.27 | 21:35

1
Тоя съвсем откачи. Как без частни уроци ще привличате хора към учителската професия с тези мизерни заплати? А с мизерните учителски пенсии, само частните уроци спасяват положението.

2022.05.27 | 23:01

3
Фактически погледнато няма как да ги забранят, защото не е нещо, което държава може да регулира по какъвто и да било начин. Има се напредвид да няма НУЖДА от частни уроци т.е програмата и начинът на преподаване да са достатъчни за да се научи нужното.

2022.05.27 | 22:35

2
ДРЪН , ДРЪН , ПРИКАЗКИ НА МЕГДАНЯ , ТОЯ Е ТОЛКОВА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО , КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ .

Добави коментар

Водещи новини