Ето темата на днешната матура по избор по география и икономика

  • 27 май 2022 13:53

  • 429
  • 0
Ето темата на днешната матура по избор по география и икономика
© Novini.bg/ Canva

"Какви промени настъпват в съвременното производство на електроенергия в България?" - това беше въпросът, на който отговаряха 260 зрелостници на днешната матура по избор по география и икономика от общообразователна подготовка. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. 

Зрелостниците трябваше да формулират теза с аргументи на базата на кратък текст за предизвикателствата пред производството на енергия в нашата страна, която е зависима от внос на суровини, има необходимост от повишаване на енергийната ефективност и намаляване на замърсяването на околната среда. Бяха предоставени и статистически данни за инсталираните мощности в България.

В изпита бяха включени 20 задачи с избираем отговор, 10 - със свободен отговор, и 2 - за локализиране на географски обекти. 

Отново творчески и логически задачи в тестовете за IV клас

Над 500 дванадесетокласници избраха допълнителна матура по английски език в четири различни нива днес. Задачите за нива А2, В1, В1.1 изискваха писане на имейл и описателен текст по опорни точки. За ниво В2.1 зрелостниците трябваше да напишат официално писмо и есе по три опорни точки.

Днес в 14:00 часа започват допълнителните държавни зрелостни изпити по седем редки езика, география и икономика, и английски език, изучавани като профилиращи предмети. Матурите по желание ще продължат до 1 юни.

Радина Лазарова
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини