Вицепрезидентът към дипломирани студенти от УНСС: Пред вас е тежката задача да работите за мирен и стабилен свят

  • 18 май 2022 19:54

  • 785
  • 0
Вицепрезидентът към дипломирани студенти от УНСС: Пред вас е тежката задача да работите за мирен и стабилен свят
© Президентство на РБ
Слушай новината Слушай новината

"Живеем във все по-непредсказуем свят. От бъдещите дипломати се очаква много – да успеят да намерят онези решения, които да накарат света да поспре за миг в непрестанния си устрем към конфликти и войни. Пред вас е тежката задача да успокоите света, да работите за мир". С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , се обърна към бакалаври и магистри от катедра „Международни отношения“ на Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

„Със знанията и уменията, получени в УНСС, съм сигурна, че ще преодолеете всички предизвикателства, че ще намерите партньорите, с които заедно ще решавате световните проблеми“, посочи Йотова. Тя определи УНСС като конкурентоспособен както на европейските, така и на световните университети. „УНСС ражда добрите експерти и бъдещите лидери не само на България, но и на Европейския съюз. Имаме нужда от вас, защото се задълбочава дефицитът на лидери“, заяви вицепрезидентът.

Доц. д-р Пламен Ралчев, ръководител на катедра „Международни отношения“, посочи, че за първи път в 45-годишната история на катедрата държавник от такъв висок ранг уважава церемонията по дипломиране.

Вицепрезидентът разговаря със студенти от българския лекторат в Болонския университет

По-рано вицепрезидентът поднесе цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на университета. Йотова проведе среща с ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

 

Валери Зайцев
785 0

Свързани новини

Водещи новини