Денков: Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще става все по-важно

  • 25 февруари 2022 16:31

  • 1754
  • 0
Денков: Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще става все по-важно
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще заема все по-важна роля в цялостното образование на учениците. Бъдещето принадлежи на нациите, които могат да развиват тези умения. Затова Министерството на образованието и науката ще подкрепи тези процеси. Това каза министърът на образованието и науката акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на 23-ия панаир на ученическите фирми по проекта "Интегративно практическо обучение", организиран от Националната търговско-банкова гимназия, съобщи пресцентърът на МОН.

Акад. Денков специално поздрави организаторите на събитието, което е изключително важно за професионалната реализация на учениците. "В научната област всичко започва с олимпиади, национални състезания и реферати, а в професионалното образование - с тренировъчни фирми, които учат младежите как да се развиват в света на бизнеса. Това не става с уроци и учебници, а с практически действия в реална среда", каза образователният министър.

Министър Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С благодари на социалните партньори и на висшите училища за активното сътрудничество в тази област. Според него връзката между професионалните гимназии и висшите училища ще продължи да се задълбочава през следващите години.

В Националната търговско-банкова гимназия се обучават 1344 ученици от шест специалности. Там се провежда обучение в 60 учебни предприятия, от които 32 учебни фирми, 22 търговски банки и шест застрахователни компании.

Акад. Денков: Няма да се откажа от идеята си за сливане на висшите училища

Константин Тодоров
1754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини