Асен Александров: Нормално е присъствено обучавалите се да покажат по-добри резултати

  • 31 януари 2022 09:18

  • 366
  • 0
Асен Александров: Нормално е присъствено обучавалите се да покажат по-добри резултати
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Първият учебен срок мина по-лошо, отколкото очаквахме в началото му и по-добре от очакванията по времето на четвъртата вълна на пандемията – октомври-ноември. Класовете, които повече време са се обучавали присъствено, биха показали по-добри резултати, но сме спазвали изискванията за карантиниране, съобщи пред Радио София Асен Александров, директор на 51-во училище „Елисавета Багряна“ и председател на сдружението на директорите в средното образование.

Той призна, че е сред хората, които са предложили по-дълга междусрочна ваканция, защото през последната коронавирусна вълна е имало между 10 и 25% болни учители. Все пак резултатите зависят и от усилията на самите ученици, не само от това дали се обучават дистанционно или присъствено, особено при по-големите класове, подчерта Александров.

Министър Денков анонсира план за наваксване на пропуските от учениците

Според него засега не се очертава необходимост от удължаване на учебната година. А ако се реши в бъдеще да се измести началото ѝ от 1 септември, то това ще позволи по-регулярни ваканции – например през 2 месеца.

Теодора Александрова
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини