Училищата в Смолянско преминават на ротационна схема на обучение

  • 27 януари 2022 21:52

  • 584
  • 0
Училищата в Смолянско преминават на ротационна схема на обучение
© gettyimages

Училищата в област Смолян преминават на ротационна схема от 7 до 18 февруари, редувайки присъствено и онлайн обучение. Това е едно от решенията на проведеното днес спешно заседание на Областния за борба с COVID-19, на което е обсъдена влошената епидемична обстановка, според информация от областния пресцентър.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31703

От 31 януари се въвежда ограничението за заведенията да работят при 50 процента от капацитета си при спазване на подхода със зеления сертификат.

Още 70 жертви на COVID в страната - 85,71% не са били ваксинирани

На заседанието на щаба е обсъдена информация за тенденция на нарастване на новите случаи на коронавирус в областта. Показателят за 14-дневна заболеваемост е увеличен до 1631 на 100 000 население, а 70 процента от направените през миналата седмица ПСР тестове са положителни. Двойно повече са позитивните деца и ученици - 88 са новорегистрираните през миналата седмица.

Увеличава се и натискът към лечебните заведения, според данни на областния пресцентър са свободни 30 процента от общо 165 ковид болнични легла и 4 от 11-те интензивни легла. Осигурени са лекарства и кислород, проблем остава липсата на персонал, посочва директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева, предаде Дарик.

От 7 до 11 февруари онлайн уроци ще имат учениците от VI , VIII, IX и XI клас, а от 14 до 18 февруари те ще преминат към присъствени часове. За класовете V, VII, X и XII онлайн обучението е от 14 до 18 февруари. Изцяло присъствено ще се обучават учениците от I до IV клас, онлайн занимания не се предвиждат и за индивидуалните терапевтични сесии за деца със специални образователни потребности. Преустановяват се всички извънкласни занимания и дейности, екскурзии, спортни празници, с изключени на областните кръгове на национални олимпиади и състезания.

Забраняват се посещенията на непълнолетни лица след 22.00 часа в питейни и нощни заведения, допълва областният пресцентър.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини