В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда

  • 21 януари 2022 15:39

  • 357
  • 0
В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда
© Pixabay

В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите, засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши Областният медицински съвет на днешното си заседание.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31554

Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от COVID-19 ученици са само осем, но е налице изключително висока скрита заболеваемост, категоричен е зам. - кметът на общината Гроздан Иванов.

Учителите с по-високи заплати от април

За две седмици се преустановява дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, по информация на Регионалната здравна инспекция.

Предстои затваряне на нощните заведение в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в детските градини, където има информация за доста болни деца.

Планираните събития за маскарадния фестивал "Кукерландия" се отменят, с изключение на предвидена фотоизложба, която ще се състои на открито.

Заболеваемостта в областта е 735 на 100 000 души, като най-висока е в община Ямбол - 911, съобщиха от Областния медицински съвет.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини