Няма положителни резултати от тестваните днес ученици в Кърджалийско

  • 19 януари 2022 16:49

  • 317
  • 2
Няма положителни резултати от тестваните днес ученици в Кърджалийско
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Положителни резултати за COVID-19 от тестваните днес ученици от трите общини в област Кърджали, преминали в червената зона по заболеваемост, не са отчетени. Това казаха за БТА от Регионалното управление по образование /РУО/ в Кърджали.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

От там уточниха, че тестването от днес е в общините Кърджали, Момчилград и Черноочене, в които учат близо 9500 ученици от 41 училища.

Карантинираните учители и непедагогически персонал в областта са 10, посочиха още от РУО. От там уточниха, че карантинираните паралелки са пет. Заради карантина в електронна среда се обучават 146 ученици от 10 училища в региона.

Освен карантинираните има и други ученици, които се обучават в електронна среда и те са от паралелки с по-малко от 30 процента подадени заявления за съгласие за тестване, обясниха още от РУО - Кърджали.

Засилен интерес към поставянето на бустерна доза отчитат здравните власти в Кърджали

Заради недостатъчен брой подадени декларации за съгласие от утре Професионалната гимназия по строителство "Христо Смирненски" в Кърджали преминава изцяло на обучение в домашна среда, коментира за БТА директорът на училището Дария Димитрова. Тя уточни, че в гимназията се обучават 95 ученика, а онлайн преподаването им ще продължи до петък.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.19 | 18:13

2
Англия послуша Мангъров , който 2 години твърди , че маските , ковид мерките са безсмислени , а ваксините са безполезни и вредни !

2022.01.19 | 17:01

1
Абе идиоти , не разбрахте ли че Мангъров вече управлява Англия ?! Тя отмени ковид мерките !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини