Просветният министър: До края на годината има тестове за учениците

  • 12 декември 2021 20:18

  • 1816
  • 6
Просветният министър: До края на годината има тестове за учениците
© Булфото (архив)

„До края на годината са осигурени тестове за присъственото обучение на учениците. Има обещания и за началото на януари, докато не ги видя в складовете, не мога да кажа нищо“. Това обяви в интервю за предаването „120 минути“ служебният министър на образованието Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. Той е номиниран да остане на поста и в редовното правителство.

Денков призна, че през последните месеци е имало разнобой между това, което излизаше като информация от МОН и от МЗ.

„Попаднахме в капан – изискваха се тестове, а в същото време тестове нямаше“, каза министърът в отговор на въпрос защо се е забавило връщането на всички ученици в клас.

Относно твърдение на служебния министър Стойчо Кацаров, че и просветното министерство е можело да купи тестове, Денков напомни, че съгласно решение на Министерския съвет МЗ трябва да ги купи.

Министър Денков обясни има ли напрежение между него и здравния министър и има ли достатъчно тестове за учениците

Той се надява заедно с новия министър на здравеопазването (номинирана е Асена Сербезова) да седнат и да обсъдят цялостната стратегия по това дали и при какви условия ще бъдат затваряни училищата.

Министърът на образованието обясни, че е трудно да се удължи учебната година, но ще подложи на обсъждане въпроса дали тя да не започва преди 15 септември.

На въпроса дали кабинетът „Петков“ може да изкара пълен 4-годишен мандат Денков отговори, че зависи от това как ще се сработи екипът и от добрата координация.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1816 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ЕКО

2021.12.14 | 17:33

6
ПОПЪЛНИ ТЕСТА СИ БЕЗ ГРЕШКА И ГОВОРИ!
Джони

2021.12.14 | 13:14

5
Има го интервюто по канал 8.Да се информират и родителите и учителите какво може да стане,при неправилно взимане.Пазете си децата.
Джони

2021.12.14 | 13:10

4
Този измислен министър знае ли че само специализирани доктори имат право да взимат тестове от носа,за съжаление при нас са много малко.Това е додсъдимо измислен министър.Проверете и ще видите.

2021.12.12 | 22:12

3
Другарю министър,до края на годината има една седмица. Голямо постижение ашколсун.

2021.12.12 | 21:42

2
Много искат тестове в носа за децата щото мажат клечките с токсини и ги заразяват

2021.12.12 | 21:41

1
Господ да те накаже!!!Успешен ха ха ти си ... А те определиха за един от учените, защото си продал децата ни. Но те са наши деца, изроде.

Добави коментар

Водещи новини