В класните стаи са се върнали 66% от учениците от 5-и до 12-и клас, област Ловеч е с най-висок брой

  • 08 декември 2021 14:00

  • 430
  • 1
В класните стаи са се върнали 66% от учениците от 5-и до 12-и клас, област Ловеч е с най-висок брой
© Булфото (архив)

В класните стаи са се върнали 66 процента от учениците от 5-и до 12-и клас, като област Ловеч е на първо място с най-висок брой преминали в присъствена форма на обучение - над 70 процента. Това съобщи пред журналисти в Ловеч заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30219

"Бих апелирала родителите да имат доверие в науката и на условията, които създаваме като Министерство на образованието и науката /МОН/, да попълнят декларациите за тестване на децата им и да преминат в присъствено обучение. Нищо не може да замени класната стая и работата лице в лице, когато искаме да постигаме не само качествени образователни резултати, но и развиване на умения и социализация на учениците", посочи заместник-министърът.

По думите ѝ тестовете са осигурени, пристигат ритмично, има и нови заявки. Това, което е в склада в село Лозен, е разпределено, посочи заместник-министърът.

Тя добави, че от МОН са осигурили допълнителни средства за училищата, които са за ковид мерки и тестването на учителите, които нямат зелен сертификат.

Гайдарова каза още, че ваксинационният процес сред учителите плавно се подобрява, като в различните области процентът варира между 50 и 60. От учениците шест процента са със зелен сертификат, т. е. ваксинирани или преболедували.

Повече от 70 на сто от учениците от пети до 12-ти клас в област Ловеч са се върнали днес в училище

Заместник-министър Гайдарова посочи, че обучението от разстояние в електронна среда се е подобрило от началото на ковид кризата. Има нужната технология, платформи, обучителни материали, национална електронна библиотека, съдействие от регионалните управления, методическа подкрепа, обучени учители, които да създават и собствени електронни материали, така че учебният процес на практика не е спирал.

Мария Гайдарова присъства в Ловеч на церемония по първа копка на построяването на нов учебен корпус в Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30219

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
430 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.08 | 14:22

1
Ваксините убиват. Доказано е от всички световно-известни учени - микробиолози, химици, вирусолози, включително и Нобелови лауреати. А СЗО е частна организация на престъпника Бил Гейтс. Сегашният директор на СЗО е етиопски терорист от района Тигре, Етиопия

Добави коментар

Водещи новини