2-годишно с тежки изгаряния от детската градина

  • 17 септември 2021 08:13

  • 6268
  • 0
© Pixabay

2-годишно момиченце преживява истински ужас, след като получава изгаряния по време на престоя си в една от столичните детски градини. 

От забавачката уведомяват родителите, че трябва да отведат дъщеричката си, защото има обриви. Никой не казва на семейството какво се е случило точно. Пред БТВ бащата Георги Събински разказа, че първо са отишли при личния лекар, а след това и при дерматолог. И специалистите не успяват да установят каква е причината за кожните проблеми.

На следващия ден по спешност малкото дете е прието в УМБАЛСМ "Пирогов", където е стабилизирано. Там казват, че изгарянията са химически. 

Децата са ни най-скъпи! Ето защо родителите настояват за модерна болница и ефективно лечение!

А през това време се установява какво е довело до изгарянията.

Иззети са проби и от препаратите, които се използват в детската градина. От ръководството съжаляват за случая. Своевременно са уведомили и Инспектората по образование. Случаят е докладван и на ресорния заместник-кмет на Столичната община. 

Бащата на момиченцето е готов да търси правата си в съда за изясняване на случая. 

Реакция от Столичната община

Междувременно столичния кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена още вчера сутринта. Първоначалните заключения са, че не са съхранявани правилно препаратите за дезинфекция, посочи тя. Фандъкова предупреди, че подобни препарати трябва да са заключени и недостъпни за децата. 

"Няма да направим компромис, недопустимо е. Аз мисля, че ситуацията е много тежка. Аз лично съм много твърда в това отношение", каза Фандъкова на въпрос за евентуални нарушения. 

Тя разбира, че работата е трудна, но не може да се търси извинение. 

На фона на неприятния инцидента Фандъкова съобщи и с хубави новини. Едната се отнася към промяната, касаеща неприетите деца. В София ще има ново райониране. Ще има компенсация и за неприетите деца. Продължава изграждането на нови градини и разширяването на някои от вече съществуващите. 

Вече пък има инвестиционен интерес за отварянето на забавачки на партерен етаж на нови сгради - в "Триадица" и "Дружба". 

По темата за развитието на София и детските градини - чуйте и в това видео: 

Борислава Бибиновска
6268 0

Свързани новини

Водещи новини