Фандъкова: Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в София

  • 13 септември 2021 12:42

  • 434
  • 1
Фандъкова: Учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в София
© Булфото (архив)

На 15 септември учебната година ще бъде открита присъствено във всички общински училища в София.

Това съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която посети днес 30 СУ Братя Миладинови в ж.к. "Зона Б-5". Изцяло са обновени пет спортни игрища, има възможност за откриване на учебната година на открито в новоремонтирания двор. 

Просветният министър издаде заповед за 15 септември

Фандъкова пожела здраве на всички ученици и учители в София и изрази надежда учебната година да е само присъствена. Построен е нов корпус към 52 ОУ "Цанко Церковски" в кв. "Бояна", учениците там ще могат да учат само в една смяна. В двора е направено спортно игрище. Кметът информира, че в 117 училища в столицата са направени малки и големи ремонти, в 23 от тях работата ще продължи и след 15 септември. Създадена е организация от страна на директорите и районните кметове ремонтите да не пречат на учебния процес.

Фандъкова съобщи, че са обновени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Кметът призова шофьорите да карат по-внимателно и да пазят децата, както на първия учебен ден, така и през цялата година. 

Кристиан Кръстев: До 15 септември пешеходните пътеки до училищата ще бъдат обновени

Кметът Фандъкова подчерта, че е изключително важно през новата учебна година учители и ученици да спазват противоепидемичните мерки, така че годината да може да продължи присъствено. Особена важни са дейностите по дезинфекция в училищните сгради и спазването на дистанция. Ще контролираме спазването на тези изисквания, подчерта кметът. Тя апелира учителите да се ваксинират. Това е начинът по-бързо да се освободим от мерките и да няма натиск към болничните заведения в София, каза столичният кмет.

Тя информира, че днес и утре /13 и 14 септември/ ще работи изнесен пункт за ваксиниране против коронавирус в двора на Нов български университет /НБУ/. Имунизациите ще се извършват от екип на 11-о ДКЦ в столицата. Ръководството на университета прояви желание за откриването на този пункт. Освен студенти и преподаватели, ще могат да се ваксинират и всички желаещи от района, съобщи Фандъкова. Ако има интерес, пунктът ще работи и след 14 септември, информира БТА.

Филип Епитропов
434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.13 | 13:10

1
трай ма крадло

Добави коментар

Водещи новини