Стефан Янев, Гълъб Донев и Николай Денков обсъждат как по-малко деца да отпадат от училище

  • 01 септември 2021 16:49

  • 444
  • 1
Стефан Янев, Гълъб Донев и Николай Денков обсъждат как по-малко деца да отпадат от училище
© Булфото (архив)

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще участва утре, 2 септември, в среща на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, съобщиха от правителствената информационна служба.

Срещата ще се ръководи от вицепремиера по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. Министърът на образованието и науката Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще направи преглед на дейностите по Механизма до момента и ще очертае по-нататъшните действия. 

Николай Денков: Децата не трябва да поемат основния удар за снижаване на броя на болните от COVID-19 в страната

Механизмът е ключов инструмент за междуинституционална координация, чиято цел е да бъдат ефективно включени в образователната система децата и учениците от уязвими групи. Срещата на Координационното звено на Механизма се провежда в навечерието на новата учебна година, за да бъдат отчетени предизвикателствата в контекста на пандемия и да се засили сътрудничеството между институциите, така че кризисната обстановка минимално да засегне участието в образованието на учениците в най-голям риск. На срещата ще бъдат обсъдени също така възможните подобрения в съществуващите практики на Механизма и допълнителни мерки, така че в да се обезпечи в максимална степен превантивната дейност на институциите.

Филип Епитропов
444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РУСКИ РОБ

2021.11.06 | 12:12

1
ВИЕ КОМУНЕТАТА ОБИЧАТЕ ДА ВИ Е УДОБНО... "НЕУДОБНИТЕ"ГИ ИЗЯДОХА СВИНЕТЕ НА ПРАВЕШКИЯ ШМЕКЕР ОЩЕ В БЕЛЕНЕ,СЕГА ВИЕ-СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ГРУХТИТЕ ПОД ДИКТОВКАТА НА ПУТИНАТА МУТРАФОНОВА,КОЯТО ВИ ИЗТРОПА МОЩНО...

Добави коментар

Водещи новини