Училищата зоват за още средства за образованието при актуализацията на бюджета

  • 01 септември 2021 09:08

  • 317
  • 2
Училищата зоват за още средства за образованието при актуализацията на бюджета
© Булфото (архив)

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/ внесе в Министерството на образованието и науката предложения за обсъжданата актуализация на бюджета за 2021 г., които днес ще бъдат внесени също в парламентарната бюджетна комисия и в парламентарните групи.

Това съобщава председателят на СРСНПБ Диян Стаматов, който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

КТ "Подкрепа" и АИКБ: Бюджетът не е идеален, но е приемлив

Той информира "за какво са изключително важни още пари до края на годината в образованието" - за дезинфекция в помещенията на детските градини и училищата; за обезпечаване на интернет на учениците, които нямат такава възможност; за интернет на учителите при дистанционното обучение; за купуването на въздухопречистватели и озонатори за помещенията в училищата; за облекчено и периодично, доброволно тестване на ученици и учители, целево за времето до края на годината; за добрата организация на предстоящите /трети за тази година/ избори, като е необходимо да се предвидят пари за плащането на ангажираните лица и за други разходи по изборите /училищата няма да могат да поемат от своите бюджети трети извънредни разходи в рамките на една година/.

Всяка подкрепа за образованието е инвестиция в бъдещето на страната ни, заявява Диян Стаматов.

Радина Лазарова
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.01 | 10:10

2
Няма аз мога да ви насоча към обществена кредитна инститyция тука при нас всичко е финансови фондове

2021.09.01 | 09:22

1
ДИЯН СТАМАТОВ Е ЕДИН НЕКАДЪРНИК

Добави коментар

Водещи новини